dinsdag 12 oktober 2010

Controle ZH + uitslagen

Vandaag op controle geweest bij de nefroloog. We werden al 10 minuten na tijd geroepen, dus dat viel erg mee, lekker snel! Ik hou veel vocht vast en dat was ook wel aan m'n gewicht te merkten, 2 kilo erbij! Dus moet nu 2 dagen extra plastabletten innemen en gewicht goed bijhouden en dan hopen dat het goed blijft! ook gaat van al dat vocht m'n bloeddruk omhoog en die is al niet geweldig dus dat is een mooie bijkomstigheid! De bloeddruk moet ik ook iedere dag bijhouden...bleh! Maarja, wil wel da ie beter wordt, dus zal toch moeten....Ik heb inmiddels zoveel bloeddruk pillen dat de dr. het ´ absurd ´ noemde en dat het eigenlijk niet kan, maar goed ik ben nog springlevend dus ik kan het goed hendellen! (gelukkig..;))Uitslagen moet ik nog even op wachten..spannend!

Kreatinine was 241! Weer mooi gedaald dus, zit een beetje in een golfbeweging. Eerst 230, toen 282 en nu dus 241. Achja, als het zo maar ongeveer blijft! ureum 25, dus ook weer mooi gezakt, was eerst 33. HB 6,7 en was vorige keer 6,3 maar heb wel twee keer extra epo gespoten. Mama wou gebak halen voor de goede uitslagen hahaha!Vond ik een beetje overdreven en vanaaf zijn we ook allemaal om de beurt van huis, dus toch maar niet ;)
kuss, Marjan

5 opmerkingen:

 1. Hoe hoog was je RR? En wat slik je voor de te hoge RR?

  Heb je een vochtbeperking? En hoe meet jij je RR thuis? Dat is iets wat wij ook graag zouden willen, maar ten tijde van dialyse heb je een RR meter thuis daarna moet je hem weer inleveren en er dan weer 1 terug krijgen blijkt nogal lastig te zijn. Want je wilt ook wel een goeie is wel belangrijk.

  Wat slik je verder aan medicatie?

  Wat ben ik weer nieuwschierig hè?

  Hier was de RR vandaag ook te hoog tja wat wil je als je er zo veel extra zout in kiepert vanaf vrijdag.

  Dit zijn misschien wel vragen die je helemaal niet wilt beantwoorden op je blog. Dus mail me het antwoord maar even lijkt me prettiger voor jou.

  Groetjes Sabine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. komt het omdat jij ouder bent dat je waardes zo veel slechter mogen zijn voor ze starten met dialyse? Schrik namelijk van deze waardes!

  X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb eigenlijk geen idee hoe dat zit..Vind het ook beetje vaag, want als je bij Rick kijkt, die kan een kreat van 900 hebben en bij mij praten ze bij een kreat van 320 al over dialyse...Dusss I don't no..!Maar eens een keer navragen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Rick kan geen kreat van 900 hebben, want dan is hij wel erg ziek daarvan hoor. Moet niet voor niets gelijk opname en start dialyse. Ging bij Mark precies zo. Rick is familie van ons, Wilma en ik zijn nichten. Mark was bij start dialyse ook heel erg ziek op 13 mei had hij een kreat van 683 en een ureum van 37,5 en toen is hij de volgende dag opgenomen in Groningen en een dag later door naar Nijmegen en een dag later OK voor PD slang. Voor plaatsten van PD slang is er ook bloed geprikt, maar die uitslagen kan ik niet vinden. Liep bij Rick ineens ook heel hard op.Volgens mij heeft het wel te maken met hoe groot/oud je bent.

  BeantwoordenVerwijderen