zondag 7 oktober 2012

Derde week

We zijn opnieuw een week verder.
dinsdags was de dialyse goed gegaan, behalve het feit dat ik zaterdag wéér jicht had gekregen.Zomaar! Gratis! En ondanks dat het gratis was had ik hem toch niet zo graag willen hebben, wat een ellende! Heb dus weer een paar dagen kreupel gelopen. Oja, ze hadden ook nog een stuk of acht buisjes bloed afgenomen, dat doen ze iedere maand en dan kijken ze of alles nog een beetje op de rit is.
 
Donderdag had ik eerst een gesprekje met de 'arts'. Het is geen arts, maar iemand die tussen een verpleegkundige en arts in staat (een of andere moeilijke engelse benaming heeft het). Ze helpt iig mijn arts. Het was een kennismaking en ook kreeg ik te horen wat ze in het bloed hadden gezien van afgelopen dinsdag. Het tegenvallenste was dat ze zagen dat er met drie uur dialyseren ongeveer 60% van de afvalstoffen worden verwijderd uit het bloed, maar ze zien het liefst 70 tot 80%, dus moet ik vanaf a.s. dinsdag 4uur lang gaan dialyseren....en het was al zo saai! Balen dus. Hierdoor hopen ze wel dat de jicht wegblijft, nou dat hoop ik ook!
Verder moet ik versneld stoppen met de anti-afstotingsmedicijnen, omdat de bloeddruk te hoog blijft. Hierdoor heb ik dus wel weer kans dat de nier helemaal afstoot. Hij heeft nu nog een restfunctie van zo'n 15%, dus dat zou jammer zijn en ook betekenen dat ik dan een streng dieet moet. Maar daar gaan we maar niet vanuit. Om de precieze restfunctie te meten nu ik aan het dialyseren ben moet ik binnenkort weer 24uur urine sparen en dat vind ik altijd zoooooooo leuk (not). Maarja, dat doen we dan maar weer. De dialyse ging weer goed, was daarna alleen wel erg moe, dat verschilt ook erg per keer.
 
Zaterdag kwam de taxi 20 minuten te laat! Had al naar het kantoor gebeld, maar nog een paar minuutjes zei hij.....nou, 20 minuten dus! De chauf reed op de snelweg overal 140/150km per uur, dus was uiteindelijk 5 minuten te laat, viel mee hihi.
Daarna werd ik aangesloten, bloed in de machine, bleken de slangen nog niet goed aangesloten!! Toen deed de machine dus niks meer, want die had geen check kunnen doen. Nou, met 5 verpleegkundige hebben ze de machine kunnen 'foppen' en uiteindelijke deed hij het dan toch. Ik mocht niet onthouden wat ze hadden gedaan haha, was niet helemaal volgens de regels. Maar ik was allang blij dat hij het gewoon deed :).
Al met al lag ik er wel een half uur later aan, dus ook een half uur later thuis.
 
 
 


3 opmerkingen:

 1. Vind het nog al wat wat ik lees....

  Ipv 3 uur nu vanaf volgende week 4 uur dialyseren, dat is dus 3 uur per week extra en dat is nogal wat wat je inlevert.

  Dan nog versneld stoppen met anti-afstoningsmedicatie met kans dat de restfunctie van 15% ook verloren gaat en er een streng dieet volgt..... zucht....

  Meis wat krijg je veel te voor je kiezen, denk aan jou.

  Fijne zondag, geniet van het mooie weer, hier schijnt de zon namelijk.

  Groeten Sabine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat hulpje heet een nurse practitioner of een psysician assistent, ti's maar dat je het weet... En daarbij, je bent en blijft een Nederlander dus alles wat je gratis krijgt... Nee hoor, je weet wie het zegt hè?!

  Kus en tot volgende week!
  Anke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aah dan is het die laatste ja hihi! En gratis dingen zijn idd heel leuk, maar in dit geval sla ik toch liever over;) tot volgende week! Kusss

   Verwijderen