zondag 14 oktober 2012

Vierde week

Dinsdag
Op dinsdag komt de dokter altijd even visite lopen, kun je je vragen kwijt en zij aan mij.
Ik mag m'n 'standaard' jicht pillen toch weer ophogen, hopelijk blijft de jicht nu dus wég!
Ik kreeg ook voor het eerst 'actieve' vitamine D in een drankje, zat in een spuitje....als ik ergens een hekel aan heb zijn het drankjes! Uiteindelijk toch gepakt (heb ik het toch geprobeerd dacht ik maar..) heel die spuit vloog uit m'n mond haha! Dus ik had maar de helft op, maar het was niet heel smerig, beetje dropachtige smaak. 

Donderdag
Toen ik binnen kwam lag er een cadeautje op mijn stoel! Dat is natuurlijk leuk binnen komen! Er zat een heel leuk boek in om kaartjes van te maken, een pen en een kaartje, super lief!
Daarna ging het iets minder, mis geprikt! Dus dat was niet zo leuk, maarja doen ze natuurlijk ook niet expres. Er werd iemand bijgeroepen van het 'vaattoegangsteam' (die zijn wat meer ervaren met allerlei shunts) en die prikte mij toen voor de derde keer. Dit keer zat hij goed! Blauwe plek aan over gehouden, maar verder alles oke.

Zaterdag
Ging de dialyse ook goed. De bloeddruk liep nu wel tijdens de dialyse al op naar, 170/126, normaal is dat aan het einde van de dialyse. De verpleegkundige belde met de dienstdoende of ze er wat mee moest doen en er moest 4 ons extra vocht omtrokken worden. Dit ging gewoon goed, teken dat er dus nog steeds te veel vocht in mijn lichaam zit. Inmiddels ben ik al 3 kilo lichter sinds ik met de dialyse ben begonnen!! Allemaal vocht. 
Helaas merk ik ook, nu ik begonnen ben, dat ik bijna niet meer hoef te plassen. Dit betekent dat de nier dus nog maar zeer weinig urine produceert en weinig functie meer heeft....Dinsdag maar even bespreken met de dokter.

Inmiddels heb ik ook bericht gehad dat ik eind oktober naar Utrecht mag voor een kennismakingsgesprek om de thuis dialyse op te gaan starten, spannend dus.

1 opmerking:

 1. Wel gelezen, nog niet gereageerd.
  Wat is actieve vit C? Geen Etalpha?
  Jammer van de hoge RR!
  Fijn dat je al naar Utrecht mag, ook wel spannend! Succes.

  Sabine

  BeantwoordenVerwijderen