zondag 28 oktober 2012

28 oktober 2012

Zaterdag was ik voor de eerste keer in de ochtend voor dialyse, omdat iemand anders graag ´s middags wilde! Ik vond het wel prima, toch het idee dat je wat langer weekend hebt. Helaas werd ik vrijdag op zaterdagnacht al om 3.30uur wakker met héle erge jicht!! Voelde het vrijdag al wel een beetje, maar mocht de c.olcichine niet meer gebruiken (slecht voor de nier) dus dat niet gedaan. Heel erg SPIJT van. Wat een pijn had ik!! Normaal doet het ook wel pijn, maar dan pak ik een pil en p.aracetamols en dan is het wel te doen, maar nu was de jicht dus zo ver dat ik echt niet meer wist hoe ik moest liggen. Ik kon alleen maar zuchten en hopen dat de pijn heel snel minder werd, maar dat werd het niet.
Moest natuurlijk wel gewoon naar de dialyse. Was meteen in de stoel gaan zitten, niet gewogen of bakje met spullen gehaald, had echt veel te veel pijn. Dus ik werd met de weegschaalstoel gewogen en het bakje werd gehaald. Daarna weer heel de tijd draaien op de stoel, maar dat nam de pijn natuurlijk niet weg. Heb toen gevraagd om een wat sterkere pijnstiller en die kreeg ik gelukkig. Kon ik eindelijk een beetje ontspannen en een beetje slaap inhalen van de nacht. Om 12.15uur was ik klaar met dialyse, nog even bloeddruk meten en weg, dacht ik. 
Bleek dat mijn pols ineens naar 113 was gestegen, moest er een hartfilmpje worden gemaakt....weer een half uur verder dus. Gelukkig was het allemaal goed en na overleg met de arts kon ik toch gaan. Lekker weekend!

2 opmerkingen:

 1. Gaat niet echt lekker... Balen!!!

  Hoop dat je toch iets van je zaterdagmiddag en zondag hebt kunnen genieten en dat de pijn afnam.

  Sterkte maar weer!

  Groeten Sabine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. He wat vervelend voor je. Die jicht blijft er maar doorheen spelen. Hopelijk zakt de jicht weer af en de pijn daarmee ook.
  Sterkte
  Wilma

  BeantwoordenVerwijderen