woensdag 24 oktober 2012

23 oktober 2012

We zijn weer een paar dagen verder. Vorige week had ik wéér jicht! Dit keer kwam de reumatoloog erbij. Zij dacht gelukkig (het is maar waar je blij mee kunt zijn) ook aan jicht en niet aan reuma. Ze wilde er wel een spuit in zetten met p.rednison, maar daar had ik toch niet zo'n zin in! Uiteindelijk werd het 5 dagen 15mg p.rednison ipv 7,5mg, pff! Er kwam ook nog een nefroloog langs. Ik zei dat ik wilde dat er wat met de bloeddruk ging gebeuren, want dit duurt nu toch wel te lang. (bloeddrukken tot max. 198/128...)
De nefroloog vond dat ook wel, dus de f.urosemide (plastablet) werd opgehoogd naar 500mg! Ter vergelijking; voor ik begon met dialyse had ik 2x 40mg, nu dus 2x500mg! Ook moest ik dan zaterdag en zondag de bloeddruk thuis opmeten en als het dan niet beter was had hij nog wel een paardenmiddel?!
Ik zei dat ik zelf wel een bloeddrukmeter thuis had, maar nee, ik moest persé hun bloeddrukmeter mee. Ik meet al zeker 5 jaar m'n bloeddruk met de mijne en nou zou die ineens niet betrouwbaar zijn? Maar goed, geen discussie en heb hem maar meegenomen en netjes mee gemeten. De bloeddruk bleef het hele weekend hoog.

Gisteren 23/10 weer naar de dialyse en toen was de 'gewone' dialyse arts er weer. Zij vond ook dat de bloeddruk te hoog bleef. Daarnaast was ik al 4,5 kilo lichter (vocht), wordt er iedere keer meer vocht afgehaald, maar blijft de bloeddruk hoog. Dus gister werd er ook weer een halve kilo vocht extra afgehaald. Ik vraag me af waar het allemaal zit in m'n lijf!! 
Nu moet ik vrijdag extra komen en dan omtrekken ze alleen vocht, totdat eindelijk de bloeddruk eens zakt! Iets wat ze volgens mij niet zo snel doen, maarja, iedere dialyse een paar ons eraf schiet ook niks op. Maar ik moet zeggen, gisteren op het einde van de dialyse was de bloeddruk 155/95! Al héél lang niet meer gehad, dus wie weet?! Wordt vervolgd...

Ohja, ik had ook mijn eigen bloeddrukmeter meegenomen en eerst met hun bloeddrukmeter gemeten en daarna met de mijne en het was gewoon precies hetzelfde, hoera! Wist ik wel...;)

1 opmerking:

  1. Die RR is gewoon een erg lastig iets... Natuurlijk werkte je eigen RR meter goed en hoefde je niet een van hun. Mooi nu naast elkaar gemeten en blijken het zelfde aan te geven.

    Gelukkig tja wat is gelukkig Jicht en geen reuma. Ja denk dat je er wel blij mee mag zijn, maar klinkt idd gek.

    Groeten Sabine

    BeantwoordenVerwijderen