zaterdag 3 november 2012

3 november 2012

Alweer een week voorbij. De dialyses gaan best goed, maar er blijven een paar dingen hun aandacht vragen.
Bijvoorbeeld de bloeddruk! Als ik op dinsdag kom ben ik het meest gevuld (met vocht), omdat er dan het langste tussen zit dat ik geen dialyse heb en ik plas het zelf niet meer uit. Dan is de bloeddruk dus ook hoog. Zodra het vocht eraf gaat wordt de bloeddruk al lager. Op zaterdag, wanneer ik het minst gevuld kom, is de bloeddruk gewoon super goed! Slik er nog wel pillen voor, dus eens kijken of die er ook een keer af kunnen?
Het gewicht is ook nog steeds een puntje van aandacht. Wordt nog steeds naar beneden bijgesteld. Vandaag zat ik zelfs 3 ons onder mijn streefgewicht, maar heb nog steeds nergens last van (als je te laag gaat met het gewicht krijg je hoofdpijn of wordt je niet lekker) dus we zijn er nog (steeds!) niet. Vind het lang genoeg geduurd haha, en van mij hoeft er ook geen ons meer af! Maar we zullen zien hoe het verder gaat.

Donderdag op vrijdag had ik opnieuw een nachtelijk avontuur, maar dit keer was het geen jicht!
Toen ik donderdag klaar was met de dialyse zat de shunt dicht, dacht ik. Want al snel kwam er weer een dikke druppel bloed, dus nog eens extra een paar minuten afgedrukt en een extra verband rolletje er om heen. Toen ik thuis kwam en het rolletje eraf haalde zat hij nog niet dicht, dus zeker weer 20 minuten dicht gedrukt. 's Nachts werd ik wakker en bloedde m'n shunt weer best erg! Daar werd ik dan ook wakker van denk ik. Dus hup, verbandje erop en wéér 20/25 minuten dicht gedrukt...pfff! Leuk midden in de nacht! M'n pyjama onder het bloed, bed vies...fijn! Nou, toen zat de shunt weer dicht voor even. 's ochtends moest ik gaan werken, dus haren kammen....ging hij wéér open!!!! Toen maar eens het ziekenhuis gebeld. Die wisten het ook niet zo goed. Eerst zeiden ze dat ik moest komen, maar wat gingen ze dan doen? Dat wisten ze ook nog niet, misschien zat er wel een scheurtje in? Ik besloot om het nog even aan te kijken. Pleister laten zitten, verbandje erom en gaan werken!Moest wel echt komen als hij weer open zou springen. Toen ik weer thuis kwam eerst even gaan eten, want als hij weer open zou springen ging dat natuurlijk niet. Om 13.30uur haalde ik de pleister er af, dus die had er toen alweer 6 uur opgezeten....weer open!!!!Weer afgedrukt, zo'n 20 minuten en toen zat hij dus weer dicht. Besloot de pleister er niet meer af te halen voor het zaterdagochtend was, hoopte dat het zo goed zou komen. Nou, zaterdagochtend was hij dicht hoor! Poehpoeh! Had er wat van gezegd op de dialyse en nu had ik minder bloedverdunner door de machine gekregen. Vandaag ging het prikgaatje gelukkig in één keer dicht :).

Afgelopen maandag ook nog naar D.ianet in Utrecht geweest voor kennismaking om straks met de thuis dialyse opleiding te kunnen gaan beginnen. Eerst had ik een gesprekje met de arts, maar dat stelde niet zo veel voor. Met 10min. waren we bij haar klaar. Daarna kregen we een gesprekje met twee vrouwen die wat vragen stelde. Wij hoorden een paar kleine nieuwe dingen, maar verder was het vooral een kennismaking. we moesten nog een vragenlijst invullen en laten zien dat je een kocher open kunt krijgen en het dopje van de slang af kunt draaien. Dat ging allemaal prima. Tenslotte kregen we nog een rondleiding over de zalen en het magazijn kregen we te zien. Als ik straks bel voor een bestelling weet ik waar ik heen bel en waar mijn spullen vandaan komen, best fijn! 
Dat was het weer voor deze week. Ciao!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten