zaterdag 22 september 2012

3e dialyse

Vandaag de derde keer dat ik naar de dialyse ging. Ik had een blauwe plek op m´n shunt gekregen van afgelopen donderdag, dat is niet echt de bedoeling, dat betekent dat de shunt onderhuids heeft gebloed, maarja, je kunt er verder weinig aan doen! Vandaag werd er iets boven de blauwe plek geprikt en dat ging ook gewoon goed. De bloeddruk was wel meteen flink hoog 178/118, dus de schrik zat er bij mij alweer in. De hele dialyse is de bloeddruk zo gebleven. Na het afsluiten gebeurde er echter gelukkig niets! Voelde me gewoon goed. Het afdrukken ging ook goed, na een kwartiertje waren de gaatjes dicht. 
Dit keer dus een goede dialyse. 

Ik ga niet meer iedere dialyse vertellen hoe het is gegaan. Bij bijzonderheden komt er vanzelf een nieuwe blog!

Wat is een shunt?
Wat is hemodialyse?

4 opmerkingen:

 1. We hoeven ook niet elke dialyse een log, maar vond het wel bijzonder dat we deze eerste dialyse week zo mee mochten beleven. Dat je ons mee liet kijken. En zo is de eerste week een feit en gaan er nog heel veel weken komen. Hopelijk gaat het met de RR goed. Hier vanavond ook een RR wat nergens op sloeg....? Het is en blijf een moeilijk iets die RR. Hopelijk niet te veel doorschieters voor jou en met medicatie te sturen. Fijn dat het afdrukken toch goed ging en je de week afsluit met en goede dialyse.

  Fijne rustige zondag!!

  Sabine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat fijn dat het deze keer wel goed ging. Hopelijk kun je nu met een goed gevoel aan volgende week beginnen.
  Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Pff, heb even tijd genomen om je 3 blogs over de dialyse te lezen. Klinkt inderdaad niet als iets fijns en gemakkelijks. Vervelend van de bloeddruk (die van mij is ook continu net iets te hoog, maar het wisselt ook sterk en ik heb er geen last van, dus de dosering van medicijnen wordt continu veranderd inderdaad, haha). Hopelijk gaat dat ook snel wat beter bij jou! Succes en sterkte!

  Liefs Anniek

  BeantwoordenVerwijderen