dinsdag 18 september 2012

1e dialyse

Om 5uur begon vandaag mijn dag, was klaar wakker. 7uur eruit. 7.45uur empla zalf (verdovingszalf) op de shunt gesmeerd en om 8uur stond de taxi voor. Mam en ik waren netjes op tijd in Nijmegen. We kregen alleen de deur niet open, bleek dat we te dicht bij de deur stonden....beginnersfoutje hihi! De verpleegkundige die deze ochtend voor mij zorgde was heel aardig en liet alles zien. Ook moest ik meteen even wegen. Daarna mocht ik naar de zaal. Er werd eerst nog eens goed naar de shunt gekeken met een echo en daarna werd er geprikt....spannend!!! Gelukkig voelde ik er niets van, pfff....! Het zijn twee naalden, 1 voor toevoer en 1 voor afvoer van het bloed. Aansluiten en toen gingen de drie uren in. Zitten, zitten, zitten.  Om 12.40uur was ik klaar, maar de prikgaatjes moesten nog wel dicht worden gedrukt (er zit erg veel druk op een shunt). 20 minuten dachten we, 60 minuten werden het.............Deze keer was het niet zo erg omdat ik toch twee uur na moest blijven om te kijken of alles goed ging, maar om nou iedere keer voor zo;n stom gaatje een uur extra te gaan zitten? Liever niet! (om het netjes te zeggen). Maar er zullen misschien nog wel wat opties zijn?! Ik voelde me best goed, weer even wegen en klaar. Wachten op de taxi. Die bleek bij de hoofdingang te staan...ghehe, handig! 
Ik mag nu al zo'n 5 pillen stoppen en krijg er 1 voor terug, ben benieuwd hoe dat zal gaan!

3 opmerkingen:

 1. Goed om te lezen dat je start goed is geweest en een paar pillen eraf is ook niet slecht. op naar de volgende . Zie je dat het aanprikken niet erg was. Het afdrukken is lastiger.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hé topper!!! Deze stap is genomen en wat was het een moeilijke stap...... Nu maar hopen dat je je er een beetje beter door gaat voelen. Heb vaak aan je moeten denken vandaag. Wij zijn weer thuis sinds einde van de middag.

  XXX Sabine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb even een tijdje niet op je site gelezen en schrik ervan dat je nu gestart bent met dialyseren. Wat jammer dat je het niet meer langer kon uitstellen.
  Wilma

  BeantwoordenVerwijderen