vrijdag 21 september 2012

2e dialyse

Gisteren werden mam en ik om 14uur opgehaald door de taxi. We waren mooi op tijd in Nijmegen. Eerst wegen en dan kijken waar ik lig. Mam mag niet bij het aansluiten zijn, toch weer spannend, maar alles gaat goed. Dan is het 3uur lang zitten en jezelf vermaken. Ik heb wat tv gekeken, gelezen en op internet gezeten. De dialyse ging goed, alleen de bloeddruk steeg tijdens de dialyse gestaag tot 185/104. Daarna werd ik afgesloten en werden de prikgaatjes weer dichtgedrukt, dit keer maar 15 minuten en ze zaten dicht, hoera! Had dit keer wel wat minder medicijnen tegen de antistolling gekregen tijdens de dialyse. 

De gaatjes zaten maar amper dicht en toen werd ik me toch beroerd! Pijn op de borst, benauwd, heet...bleek dat ik een bloeddruk had van 188/118 en een pols van 112 (normaal is 120/80 en een pols van 60). De verpleegkundige vertrouwde het niet en belde de dienstdoende nefroloog. Die kwam na een kwartiertje, gelukkig waren de klachten toen al iets gezakt, de bloeddruk was ook weer wat beter. Ik kreeg een tabletje extra voor de bloeddruk en toen mocht ik naar huis. Als de bovendruk boven de 200 of de onderdruk boven de 110 kwam moest ik bellen. 

Om 21.15uur ging echter de telefoon, de dokter, of ik de bloeddruk al had gemeten? uuh....nee! Denk dat hij het zelf niet vertrouwde? Snel gedaan en die was 178/124...! Oeps! Dus weer een tabletje erbij en de dokter zou na anderhalf uur weer bellen, toen was de bloeddruk 168/121, dus nóg een tabletje voor het slapen gaan en dan belde de dokter morgen (vandaag dus) opnieuw. Toen ik wakker werd was de bloeddruk 168/117, toen heb ik de medicijnen ingenomen en toen was de bloeddruk 148/106. Dat ook zo vertelt aan de dr. toen hij belde en nu moet ik de L.osartan voorlopig op 100mg houden, want dat hadden ze naar 50mg gedaan. 

Ben erg benieuwd hoe het morgen zal gaan! Al die bloeddruk medicijnen die eraf zijn gegaan heeft tot nu toe dus nog niet echt goed uitgepakt, wij kregen al flashbacks naar 10 jaar geleden....Bloeddruk die niet omlaag wil en de nieren eruit...Maar goed, zo ver is het nog niet, duimen voor morgen dat het goed zal gaan!!

3 opmerkingen:

 1. Wat een verhaal zeg en wat is het toch iets moeilijks die bloeddruk. Succes voor morgen!! Denk weer aan jou! En fijn dat dat gaatjes dit keer na 15 min dicht waren. Waarom mag je mam niet bij het aansluiten aanwezig zijn?? Ben benieuwd naar wat daar de reden van is.

  Fijne avond!

  X Sabine

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Weet eigenlijk niet wat daar de reden van is, is een regel daar!

   Verwijderen
 2. He wat vervelend dat je bloeddruk zo omhoog vloog, hopelijk hebben ze deze nu beter onder controle met de verhoging van het medicijn.
  Succes voor de volgende keren dialyseren.
  Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen