maandag 4 juni 2012

Familiedag

Afgelopen weekend hadden we weer de jaarlijkste familiedag. Heb er altijd wel zin in, gezellig kletsen en kijken hoe het met iedereen gaat. Ondertussen lekker eten en een leuke activiteit. Om 11.30uur moesten we er zijn en kregen we broodjes en een kopje koffie/ thee. Eerst zaten we binnen, maar toen het zonnetje begon te schijnen zijn we snel naar buiten gegaan. Als de zon weg was was het trouwens wel koud!! Omdat de weersvoorspellingen in het begin van de week heel slecht waren hadden ze de activiteit + barbecue afgezegd. Maar nu had het gezin dat het moest regelen iets anders bedacht.  We gingen met de pond over de maas naar Cuijk en daar hebben we de kerktoren beklommen en had je mooi uitzicht over de omgeving. Ook bekeken we daar een bloemen en beeldentuin. Ondertussen kon je heerlijk op een bankje zitten in de zon! Na wat lekkers gingen we weer met de pond terug naar de overkant om terug te gaan.

 Nadat de eerste drankjes waren uitgedeeld gingen we spelletjes doen. We waren in twee teams gedeeld en deden we spelletjes uit 'Ik hou van Holland' en 'De jongens tegen de meisjes'. Er werd veel gelachen en geschreeuwd.

Als laatste spel deden we het verjaardagsspel uit 'Ik hou van Holland'. Maar nu met een blik met daarin een eierwekker (best goed bedacht vond ik!).  Met de teams zaten we om en om en ik weet niet meer precies wat de vraag was, maar het kwam er op neer dat mijn nicht uit mijn team zei een cocon, maar dat het antwoord vlinder moest zijn en toen ging de wekker, dus iedereen lachen en gillen. Maar toen kwam het leukste, want we gingen het spel nog een keer doen, omdat het zo leuk was. Bij wie dan de wekker zou gaan zou verliezen, want er was maar een klein verschil in punten. Echter de vragen hadden we allemaal gehad, dus werden ze gewoon nog een keer gesteld, konden we kijken of iedereen goed had opgelet ;). Kreeg de vriend van diezelfde nicht uit het andere team ook weer die vraag met antwoord vlinder, zegt hij weer cocon! En toen ging ook weer de wekker! hahaha, gewonnen!!! 


Na de spelletjes stond er een heerlijk buffet klaar en ondertussen zaten we allemaal in het zonnetje. Op een gegeven moment ging iedereen steeds verder naar achteren met z'n stoel, omdat daar nog de zon was en in het begin van de tuin niet meer en dat was toch wel koud. Maarja, op een gegeven moment houd de tuin natuurlijk op, dus zat iedereen tegen de laatste steen van de tuin aan om nog net in de zon te zitten ;) ! Het was een leuke dag! Volgend jaar mag ons gezin het weer organiseren, hebben al ideeën!

1 opmerking:

 1. Hoi Marjan,

  Binnenkort ga ik ook een familiedag organseren met thema jongens tegen de meisjes. Mijn vraag aan jou is of je een aantal spellen die jullie gedaan hebben met je familie kunt omschrijven zodat ik deze evt. gebruiken kan. Alvast ernorm bedankt!
  Groeten,
  Lizette
  halleheidi@hotmail.com

  BeantwoordenVerwijderen