donderdag 31 mei 2012

Diëtiste

Vandaag moest ik naar de diëtiste, want ik ben te veel afgevallen de laatste tijd. Ik had gevraagd of ik een andere diëtiste mocht dan die ik de vorige keer had gehad, want met haar had ik niet zo'n klik, of eigenlijk helemaal niet. Helaas, kon niet, een andere diëtiste die ook nierpatiënten ziet deed geen poli! Echter vandaag kwam ik dus en was er toch de andere, dus daar was ik stiekem wel heel blij mee! Er was wat geruild ofzo? Heb er een uur en een kwartier binnen gezeten. Eerst  over wat ik zoal doe op een dag en daarna wat ik allemaal eet op een dag. Dat voerde ze meteen in, in de computer, dus we konden meteen zien of ik genoeg van alles binnen kreeg etc. Ook liet ze mij de site nierinzicht.nl zien. Kan je best goed zien waar wat in zit qua eiwit, natrium, fosfaat, kalium....
Uiteindelijk bleek dat ik, voor mijn leeftijd en lengte, 500 kcal te kort kwam en 20 gr. eiwit. En laat dat nou net twee pakjes drinkvoeding zijn. Maar als je mij kent weet je dat ik geen drankjes fan ben. Liever 20 pillen dan één drankje! Maar vooruit, ik wil het wel proberen. Zie er wel een beetje tegenop...Maar volgende week belt ze al terug of het gaat, dus hoef het niet heel lang uit te proberen als ik ze echt niet lust. Ze worden overigens morgen al gebracht....dus echt lang aan het idee wennen zit er niet in!
Oja, snoepjes en koekjes tussendoor eten was geen probleem volgens de diëtiste, nou volgens mij ook niet...jammie!

4 opmerkingen:

 1. Dan zullen we morgenavond maar eens wat extra lekkers gaan eten ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. tja echt lekker zijn ze niet maar als het daar mee op te lossen is. Vind het nog al wat wat je te kort komt en dat is niet anders op te lossen qua producten of zo? Eiwitten kun je met kaas toch wel makkelijk opkrikken, of lust je dat niet? Fijn dat er de tijd voor je is genomen en dat je serieus bent genomen en nu hopen dat het helpt. Wanneer weer naar de arts??

  Groeten Sabine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Sabine,

  Ik lust wel kaas en andere eiwit volle producten, maar het nadeel daarvan is dat daar dan weer kalium, fosfaat o.i.d. anders in zit.
  En 500 kcal kun je niet zomaar ineens erbij eten, dus dit is de snelste manier. 20 juni moet ik naar de nefroloog.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik bedoelde ook de eiwitten niet de Kcal, want weet dat 500 Kcal best veel is. Hoe smaken de pakjes drinkvoeding? Lust je ze een beetje? En idd ik had geen rekening met kalium en fosfaat gehouden. Het is ook allemaal zo heel erg ingewikkeld. Succes meis!

  Groetjes Sabine

  BeantwoordenVerwijderen