vrijdag 11 mei 2012

11 mei 2012

Vandaag moest ik weer op controle bij de nefroloog. Vorige keer waren de uitslagen niet zo goed, dus best spannend dit keer weer. Eerst de dingen vertelt die ik altijd vertel, ik heb weer jicht gehad en de bloeddruk is nog steeds het zelfde ( te hoog). Daar hebben we dus ook geen aandacht meer aangeschonken, want er is op dit moment weinig tot niets aan te doen. Toen even wegen en bloeddruk laten meten. Ook gezegd dat ik dacht dat ik een navelbreuk heb, maar op dat moment had ik natuurlijk nergens last van, de dokter ff gekeken, maar er zat idd niks. Nu ben ik thuis en ja hoor, er zit een bult en het is pijnlijk bij aanraken!! Zul je altijd zien....dik balen dus! Daarna zei de dokter dat we tot een kreatinine van 400 gaan en dan toch echt moeten starten met dialyse (vandaag was het 347), dus dat zit erg dichtbij. De dokter dacht op zijn hoogst nog een maand/ 2 maanden? De nierfunctie is nu nog zo'n 15 % dus dat is ook niet veel meer. Verder moet ik naar een dieëtiste, want ik ben te veel afgevallen het afgelopen jaar. Ik moet meer eiwitten eten van de dokter, terwijl ik een half jaar terug nog minder moest van de diëtiste? Ik wacht de afspraak maar even af! Ook moet ik mijn shunt nog een keer laten controleren met een echo. Die afspraken krijg ik thuis gestuurd. Uitslagen vandaag:
natrium 138, kalium 5,1, HB 6,2, ureum 29,9 en kreat 347. Voor de uitleg van de bloedwaarde kun je boven aan de blog kijken, heb een nieuw tabblad gemaakt!
Een dikke kut  baal dag dus!


1 opmerking:

  1. Wist niet meer precies wanneer het was en dacht er net aan en dus weer even kijken op je log, elke dag wel een keer of 2 en ja hoor het was vandaag de controle. Bij 400 start dialyse dat is nog maar 53 punten.....zucht....!!! Dat is dichtbij! Was het in je vorige log natuurlijk al, maar nu weer je zit aan de verkeerde kant van de lijn... Ben je ook beroerd/misselijk bij een ureum van 29,9? Vind die eigenlijk voor een kreat van 347 nog niet eens zo verschrikkelijk hoog, had het ureum hoger verwacht. De rest van de uitslagen vind ik trouwens nog best meevallen. De te hoge bloeddruk is natuurlijk niet goed en ook niet meer omlaag te krijgen. Hoeveel pillen moeten er op dit moment in op een dag? En hoe voel je je? Kun je nog je ding doen of valt het zwaar tegen? De wilskracht is groot om door te knokken en zo lang mogelijk het uit te stellen natuurlijk, want dat kunnen jullie nierpatiënten heel erg goed, door gaan op WILSKRACHT!!!!

    Snap dat je zo lang mogelijk niet afhankelijk wilt zijn van dialyse en baal met je mee dat die op de loer licht en al zo dichtbij is.....

    Sterkte meid!

    Groetjes Sabine

    BeantwoordenVerwijderen