donderdag 21 juni 2012

Controle

Gisteren ging ik weer naar Nijmegen. Om 11.30uur moesten we er zijn, dus wist al wel dat het uit zou lopen.  Is altijd als je laat in het spreekuur zit, maar alvast mooi bloed kunnen prikken en urine ingeleverd. Boekje gelezen en om 12.15uur was ik aan de beurt. M´n dossier lag alweer in de bak richting archief...haha, als het zo snel zou gaan ;). Gesprekje met de dokter gehad. Moet weer 2x 24uurs urine sparen, bluuh...! De dr. denkt dat die uitslag dusdanig slecht zal zijn dat ik moet gaan starten met dialyseren, maar het is dus ook weer niet zeker. In het bloed is het kreat schijnbaar toch anders dan in de urine, heeft ook te maken met je spierafbraak. Over zes weken moet ik weer terug komen en dan horen we daar de uitslag van. Ook weer vier fosfaatbinders erbij, kom nu wel rond de 35 pillen per dag...:S. 
Daarna werden we verwacht op de dialyse afdeling. Even een gesprekje met de thuisdialyse coördinator. Was alweer even geleden dat ik daar was geweest, dus vandaar. Daarna moest er nog een verpleegkundige komen die veel van shunts weet, daar moest ik op wachten. Na zo'n 25 minuten was ze er en heeft gekeken, gevoelt en foto's gemaakt, dan weten ze waar ze moeten prikken als het zover is. Om 14.30uur konden we dan toch uiteindelijk ons broodje opeten ;). Als toetje namen we ook nog maar een ijsje en dat hebben we lekker buiten op een bankje opgegeten. 
De uitslagen waren ongveer hetzelfde gebleven. Kreat 330 ureum 32,8 natrium 138, kalium 4,5 en HB 6,4

2 opmerkingen:

 1. Dat betekend dan ook nog 6 week geen dialyse? Dat zou mooi zijn, want je bent heel dichtbij, maar nog net ver genoeg er af. Moeilijk lijkt me dat.

  Groeten Sabine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Marjan,
  Zo, dat klinkt alsof de start met dialyseren nu wel heel dicht bij komt. Ik hoop dat je je er nog een beetje goed bij voelt.
  En wat een aantal pillen zeg! Hoe hou je bij wanneer je wat moet slikken? Een organisatie op zich :-)
  Liefs Wilma

  BeantwoordenVerwijderen