vrijdag 28 juni 2013

Ben ik weer!

Ja, ik weet het, al veel te lang niets meer getypt hierzo! Maarja, ik had er gewoon geen zin in!
En geen bericht is goed bericht zeggen ze altijd en dat geldt ook voor mij.
Het gaat hier best goed! Dialyses zijn stabiel, het is 'gewoon' 3,5 uur zitten en mezelf zien te vermaken. Wel heb ik me opgegeven om in de nacht te kunnen gaan dialyseren.
De opleiding kan echter pas eind oktober/ begin november, dus nog even wachten helaas...
Ik moet deze opleiding doen, omdat ik de machine anders moet opbouwen, alarmen zijn anders en ik moet met 1 naald gaan prikken ipv 2, dus alles is net iets anders.
 
In mei ben ik twee weken naar Turkije geweest met de Nierstichting, pap en mam gingen ook mee. In totaal waren we met 6 dialyse patienten, 6 partners o.i.d. en 4 verpleegkundigen. Mijn 'eigen' VDA (verpleegkundigdialyseassistent) was ook mee, dus dat was super fijn! De dialyses en vervoer etc. had de nierstichting allemaal geregeld dus dat kon niet beter! Op een dag dat we moesten dialyseren stonden we om 7.00uur in de lobby van het hotel en kwam er een taxi busje voor rijden. Het was 10 minuten rijden naar het dialyse centrum in Marmaris en om 7.30uur was IEDEREEN aangesloten inc. de turken zelf die daar dialyseerden (dat is héél snel). Om 12.00uur stonden we dan ook weer in het hotel en de rest van de dag was het lekker liggen op het strand. De dagen dat we geen dialyse hadden gingen we met de groep uitstapjes maken. Het was echt super leuk! Heerlijk weer en super goed hotel!!!


 
Inmiddels ben ik ook begonnen met de voorbereidingen voor de niertransplantatie. Inmiddels ben ik naar de cardioloog geweest, maar er volgen nog een paar echo's van het hart en dan ben ik (neem ik aan) goed gekeurd door de cardioloog. Ik moet volgens mij ook nog naar de chirurg en uroloog, maar daar heb ik nog niks van gehoord. In juli hebben we ook een oriënterend gesprek over levende donatie...!
 
Voor zover, zijn jullie weer een beetje op de hoogte!
 
xxx

1 opmerking: