woensdag 28 december 2011

Jaaroverzicht

Een jaaroverzicht kan natuurlijk niet ontbreken, dus bij deze! JANUARI: Ik heb het druk, druk, druk. In een blog van januari citeer ik waar mijn leven op dat moment uit bestaat: Portfolio bijhouden Examen schrijven, Examen pedagogiek, Examen Leren en Loopbaan, muzieklessen bedenken, muzieklessen beschrijven, muzieklessen uitvoeren, reflectie verslagen, feedback verslagen, Procesverslag, Stage, Bijbaan, Nieuw werk, Afstuderen, Scriptie in orde maken, Lesvoorbereidingen maken, DAM's inleveren, incidentmethode. Daarnaast loopt het kreatinine (nierfunctie) op, dus spannend!Dialyse? Of toch niet? Ik besluit het iets rustiger aan te doen zolang ik aan het afstuderen ben. Doordat het kreat oploopt wordt er ook een eerste afspraak gemaakt bij een vaatchirurg om te kijken waar er een shunt kan komen. FEBRUARI: Het vele werken aan school is niet voor niets geweest, ik ben geslaagd als onderwijsassistente!! De opleiding in 2,5 jaar ipv 3 jaar afgerond, ben super blij! Ook stage wordt afgerond. Inmiddels ben ik begonnen op poli neurologie in het ziekenhuis...als doktersassistente! Als onderwijsassistente is er geen werk! Maar als DA heb ik het ook super naar mijn zin, het is leuk werk!
MAART: ik heb het nu wat rustiger, dus kan ik aan iets nieuws beginnen: kaartjes maken van shadowpainting,erg leuk om te doen!(zie link). Ook krijg ik deze maand een brief van het CBR dat ik naar de oogarts moet...dat betekent dat ik een paar weken zonder rijbewijs zit!!!fietsen dus..en ik baal behoorlijk! Bij de oogarts valt het tegen, ik blijk bleke oogzenuwen te hebben, dus een vervolg onderzoek is noodzakelijk, dit blijkt uiteindelijk wel goed te zijn. Verder ben ik naar de musical 'Soldaat van Oranje' geweest waar ik en m'n vriendin €50 betalen voor een taxi om naar de hangaar te komen...pff! Wel een érg mooie musical :D. Daarnaast ontvang ik mijn diploma, joepie!! Diploma is binnen:
APRIL: Ik begin de maand met een weekendje op de Wellness boot in Mill. Heerlijk relaxen met een vriendin! Verder mag ik langs de rode loper staan van de premiere van Zorro, erg leuk om allemaal bekende Nederlanders langs te zien lopen! Premiere Zorro:
Na een aantal weken is het dan zover, een brief van het CBR. Ik ben goedgekeurd voor 10 jaar! Laat dat rijbewijs maar weer komen, wat een opluchting! Tenslotte ga ik deze maand naar de poli voor de voorbereidingen van de operatie om de shunt aan te leggen. MEI: Dit maal sta ik niet alleen buiten bij Zorro de musical, maar dit keer heb ik ook kaartjes. Gekregen van m'n broer en zijn vriendin voor mijn slagen als OA'er! We hebben een leuk avondje in Nijmegen, opnieuw een super mooie musical gezien! Daarnaast heb ik deze maand een sollicitatie gesprek in het ziekenhuis, omdat de zwangerschapsverlof waar ik voor in viel bijna voorbij is. Ik wordt aangenomen op de poli operatievoorbereiding/ anesthesie!! Het laatste weekend van mei ga ik een weekend naar Keulen met twee vriendinnen. We hebben het erg naar onze zin en zien veel! Keulen:
JUNI: we hebben familiedag. we gaan fietsen op familie fietsen. Ik heb een mooi plekje waar niet getrapt hoeft te worden hihi! Het is super mooi weer en het is heel gezellig. De dag wordt afgesloten met een barbecue. Op 20 juni vertrek ik voor 12 dagen met mama naar Kroatië. Ook hier is het super mooi weer, iedere dag zo'n 30 graden! we hebben een leuke buschauffeur/ reisleider en we zien heel veel mooie dingen. De 12 dagen vliegen om. Kroatie:
JULI: met de Boemelaars ga ik naar de Bierfeesten op camping de Kienehoef. Voor het podium ligt een zwembad...na de eerste keer blazen volgt het idee om de tweede keer blazen IN het zwembad te gaan staan. Daar ziet iedereen de lol wel van in, dus schoenen en sokken uit, broek omhoog (die toch nat wordt) en daar gaan we! Een hele leuke avond gehad!! In het water...
Aan het einde van de maand krijg ik héél veel pijn in het been dat geopereerd moet worden voor de shunt. Op zaterdagochtend vertrekken mama en ik naar de huisartsenpost. Er wordt gedacht aan wondroos, mij maakt het niet uit, als de pijn maar over gaat, zelfs een broek op m'n been is te veel. Ook in het ziekenhuis wordt er gekeken naar het been, daar denken ze aan trombose. Uiteindelijk wordt er geen diagnose gesteld, maar duidelijk is dat de operatie op 4 aug. niet door kan gaan. AUGUSTUS: na twee weken de operatie uitgesteld te hebben bel ik naar het ziekenhuis om te vragen wanneer ik dan wel geopereerd wordt, dat blijkt de maandag erop! Ik schrik dat het zo snel is, maar het kan maar gebeurt zijn. Ik regel alles op het werk en zo wordt ik 22 augustus geopereerd. Het is de bedoeling dat er een ader uit m'n been in m'n rechter arm wordt gezet en dat daar een shunt van gecreeërd wordt. Uiteindelijk is de ader in mijn been niet nodig, goed nieuws dus! De verpleegsters zeggen dat het 'maar' een kleine operatie is...dat irriteert me! De volgende dag mag ik het ziekenhuis verlaten. De shunt doet het goed! Een week later krijg ik wel heel erge pijn in mijn rechter schouder. De huisarts denkt dat mijn arm te ver is doorgedraaid tijdens de operatie. Ik krijg een spuit in mijn schouder en 's avonds is de pijn gelukkig een heel stuk minder. SEPTEMBER: m'n been is nog steeds niet helemaal oke nadat ik er zo'n pijn in heb gehad. Ik ga naar de dermatoloog en die stelt twee diagnoses: grannuloma annulare en erythema nodosum. Ik krijg een biopt en deze lekt tot twee keer toe door...zucht!Verder wordt het behandeld met een steunkous en een zalf. OKTOBER: ik heb een teamuitje vanuit het ziekenhuis. We verzamelen in de stromende regen in Den Bosch voor een rondvaart over de binnendieze in een open boot..als we instappen wordt het wonderwel droog en gaat zelfs de zon nog schijnen! Verder hebben we een lekkere lunch en wordt er gezellig gekletst. 's avonds heb ik feestavond van de boemelaars. Er is een quiz gemaakt en er wordt heel fanatiek aan meegedaan door iedereen. Bij iedere vraag stormen er vier mensen naar de knop om het antwoord de mogen geven, erg grappig! Mijn groepje wordt 2e, dus krijgen we 'een burdje' in navolging van een radio programma. De 2e prijs:
NOVEMBER: in het geheim voor papa en mama maken we een foto reportage van ons als gezin, omdat ze deze maand 35 jaar getrouwd zijn. Ik zeg dat ik ben opbouwen voor de Jumbocup, ze geloven het! De Jumbocup is een belangrijk optreden voor de fanfare. Onze vereniging organiseert het. Zaterdagavond ga ik naar onze slagwerkgroep luisteren, ze winnen de 1e prijs! Zondagochtend help ik achter de bar en 's avonds moet ik zelf optreden. Het eerste stuk loopt helemaal niet en wordt te gehaast gespeeld..jammer, geen prijs! Na dit drukke weekend heb ik wel weer last van mijn schouder, ik besluit naar de cesartherapie te gaan. Deze maand heb ik ook prinsenreceptie met de Boemelaars. Met name de kroegentocht en het naar de prins gaan is erg leuk! In november werd ik ook 25 jaar. Ik heb een gezellige verjaardag! Een paar dagen daarna gaan we met het hele gezin naar een park van Landal om te vieren dat pap en mam 35 jaar getrouwd zijn. We geven de foto´s en ze zijn er erg blij mee! Verder wordt er gerelaxt in de sauna en in het bubbelbad, er wordt gezwommen en we lopen een speurtocht. Ook sinterklaas komt langs, dus de kids hebben wat uit te pakken en vermaken zich prima met de gekregen cadeaus. Uiteindelijk is het weekend veel te snel om, maar was het wel super gezellig! DECEMBER: er is niet zo veel gebeurt deze maand. wel hebben we hele leuke kerstdagen. Iedereen is bij ons thuis en iedereen blijft slapen dus we hebben alle tijd. Er worden spelletjes gedaan (Ticker to ride) en we hebben een heerlijk diner! In een vogelvlucht mijn jaar! Ik ben er ook achter gekomen dat ik toch wel heel wat minder ben gaan bloggen, het werd iedere maand minder. Volgend jaar hoop ik weer wat meer per maand te bloggen. Goed voornemen dus ;) Een goede jaarwisseling en vooral een GEZOND en GEZELLIG 2012 gewenst!! x Sjannie

2 opmerkingen:

  1. wauw wat leuk je jaaroverzicht. Doe ik meestal ook even een log om terug te kijken, maar heb er dit jaar niet zo veel puf voor. Dus denk niet dat ik het redden ga. Doe het net andersom als jou, veel logjes en geen jaaroverzicht. Hoop volgend jaar weer gezellig mee te kunnen lezen. Voor jou alle goeds voor 2012!!! Weinig ziekenhuisbezoekjes en een goede nierfunctie nog even geen dialyse althans, zo lang mogelijk uitstellen.......

    Groetjes Sabine xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De allerbeste wensen voor het nieuwe jaar

    Wilma

    BeantwoordenVerwijderen