maandag 7 januari 2013

Lang geleden

Hoogste tijd om weer een blog te plaatsen over hoet het met mij gaat en het gaat goed!
(geen bericht is goed bericht)
Ik zit nu in de laatste maand van de opleiding om thuis te gaan dialyseren. Het technische gedeelte is wel lastig, dat is als er een fout melding op de machine komt te staan, aangezien ik niet zo thuis ben in dat soort dingen! Maar de rest snap ik aardig. Mama en m'n zus zijn nu ook in opleiding, dus iedere keer gaat nu een van de twee met mij mee naar de dialyse. En hun doen het ook al heel goed.
 
Vandaag zijn ze de huisaanpassing qua water en electriciteit aan het maken, dus veel rommel in huis, maar als het goed is zijn ze vanavond klaar en zijn we er alweer vanaf.
Dan komt morgen de grote bestelling met alle spullen behalve de machine zelf, die komt over een paar weken.
 
Afgelopen weekend ben ik naar I.kea geweest en daar heb ik twee mooie kasten gekocht om alle spullen in op te gaan bergen. Ook nog bakjes voor in de kasten gekocht, nieuw nachtkastje, grote emmer om straks alle lijnen in te doen en zo heb je nog heel wat nodig voor alles netjes opgeborgen kan worden.
 
Dat was de mediche update, nu de 'vakantie' update ;)
 
Echt vakantie heb ik niet gehad, maar door de feestdagen en doordat de poli twee weken alleen 's middags open was hoefde ik allebei de weken maar 1 middag te komen werken.
Met kerst kwam de ene dag mijn broer, vriendin en de twee kindjes en de andere dag m'n zus en vriend, dus dat was gezellig! Op kerstavond hadden we worstenbroodjes en gezellig voor de tv gehangen en uiteraard een spelletje gedaan (Ticket to ride). Op eerste kerstdag hadden we allemaal tapas gemaakt, veel te veel natuurlijk haha. Op tweede kerstdag moest ik dialyseren, maar de verpleegkundige die er was had een leuk spel bedacht en wat lekkers gehaald, dus voor het eerst had ik een 'leuke' dialyse!
 
Met oudjaar heb ik niks bijzonders gedaan, alleen oliebollen gegeten, errug lekker!
Met nieuwjaar ben ik met pap, mam en m'n zus naar de E.fteling geweest. 's ochtends regende het heel hard, maar wij waren pas rond 12.15uur in het park en toen was het droog en dat is het de hele dag gebleven. Het was wel koud! Maar ook heel rustig. We hoefden nergens te wachten en we mochten zelfs blijven zitten voo nog een rondje als we wilden! Ook voor de eerste keer in Joris en de draak geweest, die gaat héél hard en is erg leuk. En voor de eerste keer de park show Raveleijn gezien, ook heel mooi. Toen het donker was, rond 19.15uur de fontijnenshow voor de eerste keer gezien. Echt super gaaf! Helemaal op de muziek gemaakt met licht en vuur effecten. Daarna gingen we weer richting auto, leuke dag gehad dus!
 
Als hier in huis alles er een beetje toonbaar uit ziet zal ik wat foto's van de aanpassingen maken en ze hier neer zetten.

4 opmerkingen:

 1. Je klinkt heel opgewekt en dat leest prettig. Hoop dat je dit het hele komende jaar vast kunt houden, gun het je zo!! Dus thuis dialyse is in zicht... spannend hoor!! Tja er moet eerst wel verbouwd worden voor er kan worden gestart, maar gelukkig hebben jullie daar de ruimte voor, dat is wel fijn. Ook fijn dat je moeder en zus alle twee mee leren kunnen ze je samen helpen en met z'n drietjes weet je heel veel. Ben benieuwd naar de foto's.

  Groeten Sabine

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Marjan,

   Via google-zoekmachine op jouw blog terecht gekomen. Heb je zelf het frasier syndroom? Sinds 2 weken weten wij dat onze zoon 12 jaar oud het heeft. Ik ben op zoek naar lotgenoten maar heb ze tot nu toe niet kunnen vinden op internet. Hoor graag van je!

   Hartelijke groet,
   Ellen

   Verwijderen
  2. Hoi Ellen,

   Ja ik heb het fraaier syndroom, was altijd de enigste in Nederland, maar nu met tweeën! Vandaar ook dat er niets van gevinden is op internet. Heb je een emailadres? Kunnen we wat uitgebreider kennis maken. Mijn mailadres is marjanvanasseldonk@hotmail.com

   Groetjes!

   Verwijderen
  3. Fraaier is dus frasier...typ foutje

   Verwijderen